Top Menu

Sensorisk tilnærming

Hunder er like individuelle som deg og meg!

Tradisjonell veterinærmedisin, adferds- og/eller lydighetstrening er i de fleste tilfeller del av en hunds liv og Anxiety Wrap er ikke ment å erstatte noe av dette, men designet til å være et alternativ eller helhetlig supplement. Hunder er ulike slik som oss og har behov for ulike måter å lære på eller overkomme tidligere negative erfaringer. Anxiety Wrap ble utviklet for å kunne jobbe med hele dyret gjennom en holistisk tilnærming.

Jeg har selv i mange år jobbet som ergoterapeut med mennesker som har hatt en eller annen form for fysisk eller psykisk uro og bl.a benyttet dyptrykkstimulering for å gi disse menneskene et bedre og tryggere liv og mulighet til å fungere best mulig i hverdagen. I flere år har jeg også kurset andre i en sensorisk tilnærming rundt denne type stimulering for kroppen og jobbet med produkter spesielt designet for å roe ned, samle individet og redusere angst. Gjennom dette arbeidet stiftet jeg bekjentskap med Temple Grandin og hennes arbeid for dyr og ikke minst mennesker innenfor autismespekteret. Hun er selv autist og laget i sin tid en «human hug machine» basert på prinsippene for dyptrykkstimulering, best kjent for de fleste av oss gjennom det å trykke et urolig barn tett inntil oss når det føler frykt, har slått seg eller er urolig. Denne type sensorisk påvirkning er veldig enkelt forklart med på å sende dempende signaler til vårt nervesystem og på den måten roer oss ned og gjør oss mindre engstelige.

Veien fra denne erfaringen jeg har samlet gjennom mange år og til Anxiety Wrap var kort og gikk via Temple Grandin og hennes sensoriske tilnærming til å forstå både dyr og mennesker. Dette er grunnen til at jeg i dag ønsker å videreformidle opplysning om Anxiety Wrap, spesialdrakten som tilbyr hunden din (og  katten) et alternativ til f.eks medisinering og et tillegg til positiv adferdsregulerende trening. Drakten er så effektiv for noen hunder at den kan brukes uten noen form for trening ved siden av mens hos andre benyttes drakten sammen med enkle treningsopplegg tilpasset hundens problem(er). For andre igjen vil en ikke få noen effekt, akkurat som ved enkelte treningsopplegg eller medisinering.