Top Menu

Hvordan virker Anxiety Wrap

Anxiety Wrap er bl.a utviklet for å hjelpe hunder som er engstelige og utrygge, har separasjonsangst, er redde for torden, fyrverkeri, sterk vind eller viser stressrelatert atferd.

Anxiety Wrap, som er utviklet av profesjonell hundetrener Susan Sharpe i USA er den eneste drakten som benytter teknikkene akupressur og kontinuerlig trykk og er designet for å:

  • treffe akupressurpunkter på hundens kropp for å forsterke den beroligende effekten av trykket fra drakten
  • treffe sensitive trykkpunkter på bakbena og gjøre hunden oppmerksom på bakpart for å løsne stress og frykt
  • unngå ubehag for hunden samtidig som den tilbyr passe mengde trykk til å påvirke nervesystemet ved å variere det kontinuerlige trykket gjennom ulike elastiske bånd og stropper
  • tillate variasjon og individuell tilpasning av trykk gjennom to benstropper og en bred ryggstropp.

Akupressur benytter trykk på mottagere eller akupressur punkter for å kunne endre eller modifisere adferden til hunden. Det kan f.eks bidra til bedring etter skade, redusere stress, roe ned reaksjoner ved lydvarhet, gjøre hunden mindre stiv ved muskulære lidelser og generelt sett gjøre hunden mer avslappet.

Anxiety Wrap er produsert på en slik måte at den tilbyr ønsket nivå av trykk på sentrale akupressurpunkter langs flere meridianer i hundens kropp, bl.a  blære, mage, lever og galleblære meridianen. De elastiske og justerbare elementene i drakten er designet til å legge trykk på spesielle områder i nakken, skuldre og brystområdet, mage, midtdel og bakben.

Anxiety Wrap benytter materialet Filarex, et fleksibelt stoff som hele tiden beveger seg over hundens kropp. Denne fleksibiliteten i tillegg til høy grad av individuell tilpasning gjennom mange størrelser gir mindre sjanse for habituering*

Anxiety Wrap leveres i hele 11 ulike størrelser med justeringsmuligheter.

Jo bedre tilpasning, jo bedre effekt!

*Habituering: prosess der reaksjon på et stimulus (sansepåvirkning) avtar ved gjentatte stimuluspresentasjoner.

Les mer om Anxiety Wrap og sensorisk tilnærming